dinsdag 13 januari 2009

Erfgoed

De erfgoed wereld heeft ons veel te bieden. Momenteel werk ik voor het Programma Erfgoed van de Oorlog van het Ministerie van VWS. Dit programma heeft als doel om erfgoed materiaal van de Tweede Wereld Oorlog duurzaam te behouden. Er lopen projecten om het audio visuele materiaal te inventariseren en vindbaar te maken (Oorlog in blik), om luchtfoto's van Nederlands Indiƫ te digitaliseren, de kampenarchieven te ontsluiten en veel en veel meer.

Het project WO2 online van het Nationaal Commitee 4 en 5 mei word een wegwijzer naar de het materiaal over de nederlandse ervaringen, gebeurtenissen en periode. Daarnaast wordt door VWS in samenwerking met andere instellingen gewerkt aan het webportaal Indie in Oorlog. Via dit portaal worden vele indische collecties en indisch materiaal ontsloten voor een breed publiek.

We maken gebruik van de standaarden (de basis) die door DEN zijn beschreven en uitgelegd. DEN - Digitaal Erfgoed Nederland - is een kleine instelling die de Erfgoed instellingen ondersteunt met kennis en standaarden.

Voor meer informatie:
www.den.nl

http://www.minvws.nl/nieuwsbrieven/ohw/2008/nieuwsbrief-erfgoed-4.asp

Geen opmerkingen: